Så här är ventilerade golv en effektiv avfuktningsteknik

31 oktober 2022

Dålig lukt och andra skadliga ämnen i luften

Om du känner dålig lukt i bostaden kan problemet vara mögel som i sin tur orsakas av för höga fuktnivåer, kanske en fuktskada. Många hus som byggdes på 80-talet och bakåt byggdes på ett dumt sätt. Man byggde huset direkt på en platta som ligger mot marken. Andra hus dras med brister i dräneringen. Resultatet kan bli ett mögelangrepp som måste åtgärdas.

Nivell avfuktningssystem
Exempel på ventilerat golvsystem från Nivell System

Köra avfuktare i källaren för att lösa problemet

Sjuka hus är inget man vill bo i, men hur blir man av med ett fuktproblem som orsakas av ett grundläggande konstruktionsfel? Lugn. Tack vare mekaniskt ventilerade golv så skapas en luftspalt med cirkulerande luft som torkar ut fukt och transporterar t.o.m. bort radon som du inte kan upptäcka med dina sinnen.

Torra källargolv med ventilerade golv

Från betongplattan under golvet tränger fukt igenom, något som kallas diffusion. Genom en smart konstruktion så skapas det ett naturligt undertryck i golvkonstruktionen hos ett venlierat golvsystem. På så vis ventileras fukt och ohälsosamma ämnen ut på ett naturligt sätt.

Det fungerar genom att den friska, varma och torra inomhusluften får cirkulera ner via ett golvdon eller via ventilerade lister ner under golvskiktet (vi erbjuder ett antal olika varianter med lite olika sätt att lösa fuktproblmet på). Sedan finns det en fläkt som skickar ut den oönskade luften ut ur huset.

Kontakta oss mer om du är nyfiken på venlilerade golv. Vi har installerat många i Stockholmsområdet, Uppsala, Västerås och omnejd.

Läs mer om avfuktningsteknik hos UAMS AB

Om du vill veta mer om sanering av mögel m.m. besök Saneringsfirma Stockholm

Tillbaka till nyheter

Vill du bli kontaktad?

RING OSS

0200-77 55 77
crossmenu