Mekanisk ventilation räddningen mot fukt och mögel på golv

22 september 2023

Fukt och mögel på golv kan snabbt bli en mardröm för alla fastighetsägare. Förutom att försämra inomhusluften och orsaka hälsoproblem, kan det också orsaka skador på strukturen och materialet i byggnaden. Lyckligtvis finns det en enkel lösning på problemet - mekanisk ventilation! I den här artikeln kommer vi att titta närmare på hur mekanisk ventilation kan rädda dig från fukt och mögel på ditt golv.

Mekanisk ventilation: din räddning mot fukt och mögel!

Mekanisk ventilation är ett system som hjälper till att hantera luftströmmen och fukten i en byggnad. Genom att ta bort fukt och fuktig luft kan mekanisk ventilation hjälpa till att förhindra tillväxten av mögel och andra skadliga mikroorganismer. Det är särskilt viktigt i källare och i rum med hög luftfuktighet, som badrum och kök.

Förutom att förhindra fukt och mögel kan mekanisk ventilation också förbättra inomhusluften genom att ta bort föroreningar och allergener från luften. Det kan hjälpa till att minska risken för hälsoproblem som astma och allergier. Dessutom kan mekanisk ventilation också hjälpa till att minska energikostnaderna genom att dra ut varm luft på sommaren och ta in varm luft på vintern.

Så fungerar mekanisk ventilation på golv – och varför det är så viktigt!

Mekanisk ventilation på golv är en speciell typ av system som hjälper till att avlägsna fukt från golvet. Det fungerar genom att installera en ventilationskanal under golvet som drar ut fukt och fuktig luft från marken. På så sätt kan det förhindra fukt och mögel från att bildas under golvet.

Ventilerat Golv
Exempel på ventilerat golv från Nivell

Det är särskilt viktigt att ha mekanisk ventilation på golv i källare och andra fuktiga områden. Om du har trädgårdar eller andra fuktiga områden runt huset kan det också vara en bra idé att installera mekanisk ventilation på golv. På så sätt kan du undvika att mögel och fukt orsakar skador på dina golv och påverkar inomhusluften.

I slutändan kan mekanisk ventilation vara en livräddare för fastighetsägare som kämpar mot fukt och mögel. Genom att ta bort fukt och fuktig luft kan det hjälpa till att förbättra inomhusluften och skydda din byggnad från skador. Så om du har problem med fukt och mögel på ditt golv, är det definitivt värt att överväga att installera mekanisk ventilation!

 • Ventilation under golvet: Förebyggande av fuktproblem och mögelväxt

  Ventilation under golvet: Förebyggande av fuktproblem och mögelväxt

  Ventilation under golvet är av avgörande betydelse när det kommer till att förebygga uppbyggnad av fukt och förhindra att ditt hus drabbas av obehagliga konsekvenser såsom ruttnande golvbrädor, fuktlukt och till och med mögeltillväxt. Om ditt trägolv känns fuktigt, luktar illa eller visar tecken på mögel är det dags att överväga installationen av en undergolvventilation.…

 • P-märkta ventilerade golv i Uppsala

  P-märkta ventilerade golv i Uppsala

  UAMS AB, förvaltare av Ventilerade Golv-webbplatsen, är specialister på att installera det högkvalitativa Jape Ventgolvet. Jape Ventgolv har varit stolt P-märkt sedan 2005 och utmärker sig som det enda ventilerade golvet på marknaden med denna prestigefyllda certifiering. P-märket är en auktoritativ certifiering utfärdad av RISE Research Institutes of Sweden och står som garant för överlägsen…

 • Ventilerade golv på vintern: Effektiva lösningar för energieffektivitet och fuktreglering

  Ventilerade golv på vintern: Effektiva lösningar för energieffektivitet och fuktreglering

  Under vintern är det avgörande att balansera inomhusklimatet för att hålla sig varm, bekväm och samtidigt undvika fuktproblem som kan leda till mögelbildning. Ett pålitligt sätt att uppnå detta är genom att använda mekanisk ventilation under golvet. I den här artikeln kommer vi att utforska varför mekanisk ventilation under vintern är en kraftfull lösning och…

Tillbaka till nyheter

Vill du bli kontaktad?

RING OSS

0200-77 55 77
crossmenu