Mekanisk ventilation räddningen mot fukt och mögel på golv

22 september 2023

Fukt och mögel på golv kan snabbt bli en mardröm för alla fastighetsägare. Förutom att försämra inomhusluften och orsaka hälsoproblem, kan det också orsaka skador på strukturen och materialet i byggnaden. Lyckligtvis finns det en enkel lösning på problemet - mekanisk ventilation! I den här artikeln kommer vi att titta närmare på hur mekanisk ventilation kan rädda dig från fukt och mögel på ditt golv.

Mekanisk ventilation: din räddning mot fukt och mögel!

Mekanisk ventilation är ett system som hjälper till att hantera luftströmmen och fukten i en byggnad. Genom att ta bort fukt och fuktig luft kan mekanisk ventilation hjälpa till att förhindra tillväxten av mögel och andra skadliga mikroorganismer. Det är särskilt viktigt i källare och i rum med hög luftfuktighet, som badrum och kök.

Förutom att förhindra fukt och mögel kan mekanisk ventilation också förbättra inomhusluften genom att ta bort föroreningar och allergener från luften. Det kan hjälpa till att minska risken för hälsoproblem som astma och allergier. Dessutom kan mekanisk ventilation också hjälpa till att minska energikostnaderna genom att dra ut varm luft på sommaren och ta in varm luft på vintern.

Så fungerar mekanisk ventilation på golv – och varför det är så viktigt!

Mekanisk ventilation på golv är en speciell typ av system som hjälper till att avlägsna fukt från golvet. Det fungerar genom att installera en ventilationskanal under golvet som drar ut fukt och fuktig luft från marken. På så sätt kan det förhindra fukt och mögel från att bildas under golvet.

Ventilerat Golv
Exempel på ventilerat golv från Nivell

Det är särskilt viktigt att ha mekanisk ventilation på golv i källare och andra fuktiga områden. Om du har trädgårdar eller andra fuktiga områden runt huset kan det också vara en bra idé att installera mekanisk ventilation på golv. På så sätt kan du undvika att mögel och fukt orsakar skador på dina golv och påverkar inomhusluften.

I slutändan kan mekanisk ventilation vara en livräddare för fastighetsägare som kämpar mot fukt och mögel. Genom att ta bort fukt och fuktig luft kan det hjälpa till att förbättra inomhusluften och skydda din byggnad från skador. Så om du har problem med fukt och mögel på ditt golv, är det definitivt värt att överväga att installera mekanisk ventilation!

 • Ventilerat golv efter översvämning eller vattenskada – 5 fördelar

  Ventilerat golv efter översvämning eller vattenskada – 5 fördelar

  Översvämningar och andra former av extremt väder, som ovädret Hans som drog över Sverige nyligen kan verkligen ställa till bekymmer för husägare. En översvämning eller vattenskada i ett hem eller en byggnad kan vara förödande och resultera i betydande skador på både strukturer och inredning. Ett väl genomtänkt sätt att hantera dessa situationer är att…

 • Sveriges nöjdaste kunder inom installation av ventilerade golv?

  Sveriges nöjdaste kunder inom installation av ventilerade golv?

  UAMS AB, som driver Ventilerade Golv Uppsala, är ett erfaret saneringsföretag som specialiserar sig på att åtgärda mögelproblem, fuktskador och installation av ventilerade golv. Med sin pålitliga service och nöjda kunder har de blivit utnämnda till "Rekommenderat Företag" av Reco för andra året i rad. Mögel och fukt kan utgöra allvarliga hot mot både byggnaders…

 • Så bekämpar du radon med ventilerade golv - radonsanering Stockholm

  Så bekämpar du radon med ventilerade golv - radonsanering Stockholm

  Radon är en farlig gas som kan tränga in i våra hem och utgöra en allvarlig hälsorisk. För att bekämpa radon - en sorts radonsanering - och för skapa en säkrare inomhusmiljö har ventilerade golv blivit en populär lösning. I denna artikel kommer vi att utforska hur du kan använda ventilerade golv som en typ…

Tillbaka till nyheter

Vill du bli kontaktad?

RING OSS

0200-77 55 77
crossmenu